Αναλυτικές Πληροφορίες

2019-12-08

Ο πρώτος γύρος του EGS 2020 είναι γεγονός !
Ο Αγραπιδόκαμπος Ναυπακτίας άλλα και η Πόλη της Ναυπάκτου είναι έτοιμοι να φιλοξενήσουν ξανά φέτος τον πρώτο γύρο του Enduro Greek Series 2020.

GRE
Ο Αγραπιδόκαμπος βρίσκεται δυτικά της Ναυπάκτου σε απόσταση 16 χλμ και σε υψόμετρο μόνο 266 μέτρα.
Το όνομα του χωριού προέρχεται από τη σύνθεση των λέξεων "άγρια", "απιδιά" και "κάμπος", δηλαδή κάμπος γεμάτος από αγραπιδιές (άγριες αχλαδιές).
Πρόκειται για μια μικρή κοιλάδα με τρεχούμενα νερά από ρεματιές και ένα μικρό ποτάμι, περιτριγυρισμένη από βουνά μέγιστου υψομέτρου 600 μέτρα.
Τα μονοπάτια είναι μικτού εδάφους, από σκληρό και πετρώδες μέχρι και μαλακό καστανόχωμα
και χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν για μετακίνηση τόσο ανθρώπων από χωριό σε χωριό, όσο και για την μετακίνηση των κοπαδιών των κτηνοτρόφων.
Όλα τα μονοπάτια έχουν ξανανοιχτεί, συντηρούνται και εξελίσονται από την τοπική ομάδα "Trail Mates" για εκδηλώσεις Ορεινής Ποδηλασίας αλλά και Ορεινού Τρεξίματος

Την περίοδο του Μαρτίου συνήθως τα μονοπάτια είναι πιο μαλακά λόγω των βροχών του Φεβρουαρίου που έχουν ποτίσει αρκετά το έδαφος.

Το πιο κοντινό αστικό κέντρο με πολλές δυνατότητες διαμονής, διατροφής και διασκέδασης είναι η Ναύπακτος.
Ο καιρός και οι θερμοκρασίες εκείνη την περίοδο, συνήθως είναι καλός με 16 εώς και 25 βαθμούς κελσίου.

Οι εγγραφές θα γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 όπως και η αγορά του αντιτίμου του αγώνα. Το αντίτιμο του αγώνα θα πρέπει να καταβληθεί στο ακέραιο και οποιεσδήποτε χρεώσεις τραπεζών αφορούν αποκλειστικά τους συμμετέχοντες.
Συμμετέχοντες που δεν κατέβαλαν εγκαίρως το εισιτήριο τους μπορούν να το καταβάλουν στη γραμματεία την Παρασκευη 27 και το Σαββατο 28 Μαρτιου, πριν τον ΠΡΟΛΟΓΟ, με 10 ευρώ επιβάρυνση.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 200 αγωνιζόμενοι συν 30 κατηγορίας FUN.
Οι εγγραφές θα κλείσουν νωρίτερα από τις 20 Μαρτίου εφόσον έχουν καλυφθεί οι θέσεις και έχουν καταβάλει το αντίτιμο της συμμετοχής.
Η εγγραφή ΔΕΝ μεταφέρεται σε άλλο πρόσωπο.

AΚΥΡΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δίνεται η δυνατότητα ακύρωσης συμμετοχής με επιστροφή αντιτίμου εώς και 2 βδομάδες προ του αγώνα. Μετά το πέρας του χρονικού περιθωρίου δεν θα γίνονται επιστροφές χρημάτων
ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Έδαφος:Οι ειδικές διαδρομές είναι μικτού εδάφους, από σκληρό και πετρώδες μέχρι και μαλακό καστανόχωμα.
Τα μονοπάτια χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν για μετακίνηση τόσο ανθρώπων από χωρίο σε χωριό, όσο και για την μετακίνηση των κοπαδιών των κτηνοτρόφων.
Σύνολο διαδρομής: 5 ειδικές διαδρομές μήκους 10 χιλιομέτρων *** χιλιόμετρα συνδετικές διαδρομές και *** μέτρα υψομετρική διαφορά
Ανάλυση διαδρομής και χάρτης θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020
Οι ειδικές διαδρομές θα είναι άγνωστες και κλειστές μέχρι και την έναρξη των δοκιμαστικών.
Φέτος θα υπάρχει και ένα εντελώς καινούριο μονοπάτι μικτού εδάφους και με εναλλαγές στις κλίσεις μήκους 1300m.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ-ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
Δοκιμαστικά επιτρέπονται Παρασκευή 27 και Σάββατο 28 Μαρτίου 2020 βάση του προγράμματος.
Απαγορεύεται η αντίστροφη κυκλοφορία και η στάση εντός των μονοπατιών.


ENG
Agrapidokampos Valley is located west of Nafpaktos at a distance of 16 km and at an altitude of only 266 meters.
The name of the village derives from the composition of the words "wild", "apidia" and "kambos", meaning a valley full of wild pears.
It is a small compact valley with running waters of ravines and a creek river, surrounded by mountains of maximum altitude of 600 meters.
The trails are mixed ground, from hard and stony to soft brown and were used in the past for the movement of people from village to village, as well as for the movement of livestock flocks.
The path of the Prologue, which is on the hill of the Venetian Castle of Nafpaktos, consists mainly of stony ground with some steep sections.
All trails have been reopened, maintained and developed by the local "Trail Mates" team for Mountain Biking and Trail Running events
In March, the terrain is softer because of the rains in February that have watered enough ground. The closest urban center with many possibilities of accommodation, dining and entertainment is Nafpaktos.
Weather and temperatures at that time are usually good with 16 to 25 degrees Celsius.